Temporary Art Space


Van 1 tot 3 oktober 2010 was er een weekend van kunst, design en muziek in de Govert Flinckstraat 396 in Amsterdam.
Kwaaie Koppen of Familiemangel - 2001


In de zomer van 2001 speelde Theater het Amsterdamse Bos een bewerking van Shakespeare's Romeo en Julia. Bij dit stuk heb ik grote sculpturen gemaakt die de vijandschap tussen de twee families tot onderwerp hebben.
De ene sculptuur bestaat uit twee grote, identieke silhouetten van koppen die de beide families verbeelden. De profielen 'kijken' van een afstand naar elkaar en roepen de spanning op van de familievete: het zijn kwaaie koppen.
In de andere sculptuur zijn de silhouetten haaks op elkaar geplaatst: de vete is door de relatie tussen Romeo en Julia tot uitbarsting gekomen. De koppen delen nu één oog - de blik waarmee de families de geliefden beschouwen is dezelfde. Maar vanuit de hoekpunten beschouwd krijgt het oog de vorm van een hart, als verwijzing naar de liefde tussen Romeo en Julia die door hun families worden'gemangeld'.Amsterdammertjesparade - 2008


In 2008 heb ik deelgenomen aan de Amsterdammertjesparade in het Spiegelkwartier in Amsterdam.
Zo'n 50 kunstenaars hebben een kunstwerk gemaakt als ode aan het Amsterdammertje dat langzaam maar zeker uit het Amsterdamse straatbeeld verdwijnt.
Na afloop van de manifestatie zijn de kunstwerken geveild. De opbrengst ging naar een project voor zieke en gehandicapte kinderen.

Bekijk de opening door burgemeester Job Cohen en het kunstwerk van Frank Porcelijn op You Tube:
Cursus Experimentele Grafiek in de Morvan, Frankrijk - jaarlijks


In de zomer geeft Frank Porcelijn cursussen experimentele grafiek in Larochemillay in de Morvan in Frankrijk. Voor meer informatie kijk op de website van Roche Culturelle. Zie onderstaande link:

http://www.rocheculturelle.com/creatievevakantie.html